menu close menu

Restaurant Bij Tholen in Haarlem: ‘Het persoonlijke contact met onze gasten is zo leuk’

 

Restaurant Bij Tholen in Haarlem wordt gerund door Marcel Tholen en Evert Vogel. Bij beide horecadieren borrelt het culinaire bloed. ‘We genieten ervan om jou als gast een geweldige tijd te bezorgen.’

 

Restaurant_Haarlem_vinoloog_Marcel_Tholen_Bij_Tholen‘Werken in een restaurant is mijn grote liefde’, vertelt Marcel. ‘Ik heb ooit in de Arena gewerkt voor feesten van 500 en 1.000 man, maar dat is veel minder leuk. Dan ben je puur met de massa bezig. Met restaurant Bij Tholen heb ik juist dat persoonlijke contact met mijn gasten. Dát vind ik pas echt leuk.’

 

Vinoloog in Haarlem

Marcel is tevens vinoloog. ‘Mijn passie voor wijnen wil ik graag delen. Daarom organiseer ik regelmatig Bij Tholen een wijnproeverij. Maar ook de High wine staat op ons menu’, zo legt hij uit. ‘Ik vind het erg leuk om mensen iets nieuws te laten drinken. Men kiest vaak een wijn die ze al lang kennen. Maar waarom niet iets anders proberen? Vaak gaan onze gasten mee in mijn advies en zeggen ze: ‘Wat een goede tip en wat een heerlijke wijn.’ Dat vind ik echt super om te horen. Dáár doe ik het voor.’

 

Bijzonder leukRestaurant_Haarlem_Evert_Vogel_Bij_Tholen

Toen Marcel in 2009 in Haarlem een geschikte locatie zocht voor Bij Tholen, nam hij zijn goede vriend Evert Vogel mee. ‘We zagen de locatie aan de Kruisweg 70B in Haarlem en ik was direct verkocht. Waarna Evert zei: ‘Dit lijkt mij ook bijzonder interessant. Zullen we het samen doen?’ Binnen vijf minuten waren we eruit. En hebben we als compagnons de zaak opgezet.’ Evert is op zijn beurt een bekende horecaman. Vele Haarlemmers kennen hem. Hij is elke dinsdag de vaste gastheer Bij Tholen.

 

Restaurant_Haarlem_Bij_Tholen_chefkok_Fernando_TarragoCulinaire brein

Een andere belangrijke man is Fernando Tarrago. De gepassioneerde chef-kok is sinds 2011 werkzaam Bij Tholen en het culinaire brein. ‘Fernando beheerst de culinaire eenvoud. Hij weet bovendien de geheimen van de Zuid-Europese keuken te vertalen naar al onze heerlijke gerechten. Tevens begeleidt hij altijd twee leerlingen, die hij opleidt tot volwaardige koks.’

 

Mooi totaalplaatje

Bij Tholen biedt jou als gast net dat beetje meer. ‘Wij zorgen niet alleen op het gebied van eten en drinken voor een topproduct voor een vriendelijke prijs. Bij Tholen staat tevens voor een goede service en bediening en dat je in een fijne omgeving op lekkere stoelen zit. Het totaalplaatje moet kloppen. De uitstekende beoordelingen en hoge rapportcijfers die we op de recensiewebsite IENS krijgen, zijn een teken dat we op de juiste weg zijn. Wil je ook eens van onze culinaire heerlijkheden genieten? Dan kun je via onze website contact met ons opnemen of zelf direct reserveren.’